OVT Radio altijd op zak Podcasts?

• 09.08.2013
Vergroten

Sinds enkele jaren zijn de uitzendingen van OVT na afloop beschikbaar als Podcast. Lees hier wat Podcasts zijn, waar u ze vindt en hoe ze werken.

Wat is Podcasting?
Podcasting, vernoemd naar de MP3 speler van Apple, is eenvoudig gezegd een abonneerservice op MP3-audiobestanden. De gebruiker abonneert zich op een zogenaamde RSS-feed die met behulp van programma's als iTunes of iPodder automatisch een MP3-file downloadt zodra er een nieuw bestand beschikbaar komt.

Eenmaal op de PC/Mac kan het ook het automatisch verplaatst worden naar een iPod of andere MP3-speler. Zo kan de gebruiker de laatste uitzending van zijn favoriete programma meenemen en onderweg beluisteren. Een soort on-demand-to-go dus, Uitzending Gemist on-the-road.

Waar vind ik OVT-Podcasts?

Voor de podcasts van de VPRO radioprogrammas zijn we overgestapt op een nieuwe service. De oude podcastfeeds drogen nu dus op, maar u kunt zich vanaf nu opnieuw abonneren voor OVT via onderstaande podcastfeeds:

Als u de hele uitzending integraal wilt ontvangen gebruikt u:
http://radiobox2.omroep.nl/rss/ug/programme/28.rss

Of in iTunes:
https://itunes.apple.com/nl/podcast/uitzending-gemist-ovt/id578892355?mt=2

Wilt u zelf kiezen welke onderwerpen u wilt ontvangen, dan gebruikt u:
http://radiobox2.omroep.nl/rss/audiofragments/programme/28.rss

https://itunes.apple.com/nl/podcast/ovt/id598904144?mt=2

In de laatstgenoemde podcast zijn dan onderwerpen uit de uitzendingen, zoals Het Spoor terug, los te downloaden.

Voor Android toestellen kunt u een app downloaden, zoals bijvoorbeeld Dogcatcher, en de volgende RSS URL invoeren als u de complete aflevering wilt beluisteren:
http://radiobox2.omroep.nl/rss/ug/programme/28.rss

Of deze feed als u per onderwerp wilt beluisteren:
http://radiobox2.omroep.nl/rss/audiofragments/programme/28.rss

Meer informatie over Podcasting vindt u onder meer op deze website.

Voor vragen of problemen over de podcasts kunt u mailen naar websupport@vpro.nl